Skriv om ett tilltag

I logement sju satt två soldater utnötta, slitna och tunga i fötterna. De rutiga sängkläderna var svartbruna av lera. Kanske kunde de få dispens och få tvättbyte tidigare? Nej förresten inte efter vad de hade gjort. Dessa två sargade lakejer kunde nog inte förvänta sig någon tvättamnesti.

In i logementet kom kapten Fredriksson instormandes. Hans struphuvud vibrerade och den sönderrakade huden blev än mer rödfläckig när han stod där och gormade.
- Är det ni som sprängt vapenförrådet ute på övningsfältet?!
- Öh, sa Dahlen Junior.
- Hur i helvete. Hur i satans. Hur i fan, kunde ni göra nåt sånt? Jag hoppas för er egen skull att det var något slags misstag. Berätta för mig... Ställ dig upp Ugenäs!
Ugenäs reste sig och slog i huvudet i våningssängens vassa stålram.
- Ni är då dummare än! Berätta för mig hur det gick till Ugenäs, berätta nu! Stå inte och trippa sådär Dahlen Junior. Berätta nu era slashasar.
Dahlen Junior, son till den beryktade General Dahlen, tittade bestämt in i kaptenens ögon, harklade sig och sa:
- Vi är en fredsbevarande styrka. En styrka så stark att vi utplånar vapen. Vad ska vi  med vapen till? Gandhiinspiration var det som utplånade ondskeredskapen. Jag och Ugenäs är rebeller. Fria och fullt fallfärdiga. Med oss kan du göra vad du vill. Det är du som är satt i skuld, vi är fria! Fria som få, din streber.

Kapten Fredriksson kokade och förångades upp i intet.

RSS 2.0